The Artist JANNE WOLLESEN

Kunstudstillinger

Janne Wollesen er født i Danmark(1963), uddannet på Engelsholm Højskole og Skolen for design og kunst i Kolding, som tekstildesigner.(1984-1990)

Hun flyttede til Tyskland og Østrig (1990, 2001) blev gift og har 2 døtre.

I Tyskland arbejdede hun videre med billedkunsten, videreuddannede sig ved forskellige undervisere, professorer og udviklede sit eget billedsprog. Først var det oliefarver, senere akryl og mixed media.

Janne Wollesen underviste i egne workshops, fælles workshops bla. På Hotel Glemmtalerhof i Saalbach Hinterglemm, hvor mange af hendes værker også kan findes på værelserne og i fælles arealer. Udsmykning af cafe, trappeopgang mm.

Hun var tilknyttet som gæstelærer på Engelsholm Højskole i en årrække, derefter som bestyrelsesmedlem i 4 år.

Hun har designet køleskabe, messestande for firma Caravell/Fa Framec It, været censor i Traunsteiner Kunstverrein og udstillet i censorerede udstillinger i Bayern. Et par år  var hun repræsenteret af Galleri Artmark i Spittal am Pührn. Hun har deltaget i Kunstmesser i Salzburg, Innsbruck og senest i Aalborg og København. I Salzburg 2012 åbnede hun sit eget ”Artstudio” hvor hun underviste og udstillede sine billeder, sideløbende med udstillinger i Østrig og Danmark

I 2015 vendte Janne Wollesen tilbage til Danmark, byggede gården ”Kunstart20” som er rammen om hendes liv og virke. Her maler hun sine store farvestrålende og mange gange, forenklede billeder.

Kunstart20 rummer et Bed and breakfast, atelier og et galleri, som bruges til udstilling af egne værker og til de overnattende gæsters  morgenmad.

Æstetik, kvalitet, udvikling, visioner, nysgerrighed og humor er omdrejningspunktet for Jannes liv og virke. Hendes billeder rummer mange lag, en livshistorie, hver gang et billede er færdigt. Inspirationen hentes i naturen, som kvinde og mor og de internationale forbilleder som DeKooning, Chillida, Rothko, Kirkeby og Jörg Immendorf.

SALG til private og virksomheder: Schweiz, Tyskland, Østrig, Holland, Luxenbourg, Norge, Sverige, USA og Danmark.

UDVALG af UDSTILLINGER: Galleri Molevit, Skagen, Galleri Garlische, Silkeborg, Rädler, Raupach, Bezzenberger, München, ARTMARk galleri, Spittal am Pührn, AHT coolings systems Rottenmann, Caravell, Viborg. Hotel Glemmtalerhof, SaalbachHinterglemm, Das Rathaus, Salzburg. Die Burg, Burghausen,Tyskland. Rosenheimer Kunstverrein(cencureret)Traunsteiner og Traunreuter Kunstverrein(cencureret).